norby.org


 

Lokalnytt och information för stadsdelen Norby i Uppsala

 

Publiceras av Södra Norby villaförening


Förstasidan    Tidigare notiser    Norbys historia    Gatunamn    Alla föreningar    Alla företag    Norbyprofilen    Hus i Norby


 

Norbyprofilen november 2005:

Robert England


Robert England är nyvald ordförande i Malmaskolans föräldraförening. Han valdes på årsmötet i september och har tidigare varit med i styrelsen i ett år.

Han är gift med Ingrid - "Sveriges charmigaste kvinna" enligt Robert. De har tre barn: Carl 13 år, Emily 11 år och Henry 7 år. Två av barnen går på Malmaskolan just nu, Emily i 5A och Henry i 1A.

- Jag är en pryltokig person, speciellt iPod, berättar Robert. Jag älskar musik och är mycket påverkad av de brittiska glam, punk och new wave rörelserna, med David Bowie och David Byrne som ultimata hjältar. Dessutom läser jag mycket, allt från nationalekonomi till science fiction.

Robert kommer faktiskt från England, även om han också är mer global än så. Han är född och uppväxt i Hong Kong, av en brittisk pappa och en portugisisk mamma, båda födda och uppväxta i Shanghai. Hans släkt har bott i Asien i över 200 år.

- Vid 4 års ålder pratade jag bättre kantonesiska än engelska, till min pappas förskräckelse, säger Robert.

Till England flyttade han först som 14-åring, och han fick då lära sig att anpassa sig. Som 26-åring forskare flyttade han sedan till Sverige och fick lära sig att anpassa sig igen.

- Jag fick diagnos av en svensk läkare att vara ”hyperassimilerad” för att jag pratar svenska med mina barn, fortsätter Robert. Men jag förstår mig bara på jul, inte på midsommar eller lucia...


   

Ett tappert försök att testa om höjdhoppsförmågan fortfarande sitter i. Ribban ligger på 1,35. Tyvärr gick det inte så bra, och hoppet ledde till att Robert skadade sig...

 

Robert arbetar till vardags på företaget Biotage här i Uppsala.

- Numera forskar jag inte, säger Robert, utan jag använder mina vetenskapliga och marknadsföringskunskaper för att hjälpa svenska biotechföretag att marknadsföra sig i utlandet.

Familjen England bor i ett 20-talshus på Nya Valsätravägen 4 - "Norbys charmigaste hus" enligt egen utsago. De byggde ut huset för några år sedan, och var då noga med att följa stilen i det gamla huset även i utbyggnaden. Innerdörrarna är till exempel gamla dörrar som har köpts på Centrum för byggnadsvård i Gysinge. Och fönstren i den nya delen är nytillverkade i gammal stil av en snickare.

(Nov 2005)