norby.org


 

Lokalnytt och information för stadsdelen Norby i Uppsala

 

Publiceras av Södra Norby villaförening


Förstasidan    Tidigare notiser    Norbys historia    Gatunamn    Alla föreningar    Alla företag    Norbyprofilen    Hus i Norby


 

 Norbyprofilen april 2005:

Jenny Skogum


Aktuell som:

Startar Norby Möbelklinik i april 2005.
 

I ett stort gult hus på Fältvägen bor Jenny Skogum och hennes familj. Mannen heter Anders och är ambulanssjukvårdare. Barnen heter Sara och Anna och går i skolan. Men det här ska handla om Jenny. Hon har gjort det många drömmer om. Hon har skolat om sig för att få jobba med sitt stora intresse: möbelrenovering.

– Jag har haft olika arbeten i mitt liv, berättar Jenny. Först arbetade jag som undersköterska, sedan tio år på Arlanda. Jag har också varit receptionschef på Hotell Hörnan. Men för ett par år sedan ville jag göra något annat, och jag har alltid varit intresserad av att renovera möbler.

 

 


 

   


Jenny fick tips om en utbildning för möbelsnickare på Bolandsskolan, som hon sökte och kom in på. Där gick hon i ett och ett halvt år. Sedan har hon praktiserat hos möbelrenoverare Marianne Elinsdotter. Och det föll sig så att Jenny köpte Mariannes verksamhet när hon ville sluta efter 25 år som möbelrenoverare.

– Så nu ska jag starta min egen firma, berättar Jenny. Jag har gått en starta eget-kurs och fått ett bidrag för att komma igång. Förhoppningsvis kan jag sedan försörja mig på möbelrenoveringen. Jag har redan fått mina första uppdrag.