norby.org


 

Lokalnytt och information för stadsdelen Norby i Uppsala

 

Publiceras av Södra Norby villaförening


Förstasidan    Tidigare notiser    Norbys historia    Gatunamn    Alla föreningar    Alla företag    Månadens Norbybo    Hus i Norby


 

Månadens Norbybor i oktober 2003:

Sonja och Bruno Färeby
nyinflyttade i kvarteret Jakthunden

Namn:

Sonja och Bruno Färeby

Bor på:

Stövarvägen

Aktuella som:

En av de först inflyttade familjerna i den nybyggda bostadsrättsföreningen Jakthunden bredvid Svamptorget.

 

– Här kommer vi att trivas bra, säger Sonja och Bruno Färeby. Vi har en fin utsikt över området från köksfönstret.

Färebys är en av de familjer som först har fått flytta in i de nybyggda husen i kvarteret Jakthunden, precis intill tunneln under Norbyvägen. De flyttade in den 6 oktober, och än så länge är det bara i några trapphus som man har fått tillträde till sina lägenheter. I en del lägenheter håller hantverkarna fortfarande på och arbetar med det sista.

Familjen bodde tidigare i en villa i Nyby. Men efter trettio år där, och med utflyttade barn, kändes det rätt att flytta till en lägenhet.

– Vi ville helst flytta just hit, berättar Sonja. Vi är medlemmar i HSB, och vi ringde dit direkt när vi fick veta att de skulle bygga här. Vi var också de första som fick välja lägenhet, och vi valde en fyra på 97 kvadratmeter en trappa upp.

 

Färebys har också anknytning till den här delen av Uppsala.

– Vi har tidigare bott i Eriksberg, säger Bruno. Och vi har barnbarn som går i skolan i Håga by. Sonjas farmor bodde dessutom i en av de gamla gårdarna i Norby, så vi ville gärna flytta just till Norby. Dessutom tycker vi om att ha nära till strövområdena i Hågadalen.

Både Sonja och Bruno är numera pensionärer. Sonja arbetade tidigare som sekreterare på Uppsala universitet, bland annat på Etnologen. Bruno är f.d. kriminalkommissarie, och har arbetat både vid Uppsalapolisen och på rikskriminalen i Stockholm.

 

(Oktober 2003)

   

Tidigare månaders Norbybor

 

Emma C (september 2003)

Håkan Bondeson (augusti 2003)