norby.org


 

Lokalnytt och information för stadsdelen Norby i Uppsala

 

Publiceras av Södra Norby villaförening


Förstasidan    Tidigare notiser    Norbys historia    Gatunamn    Alla föreningar    Alla företag    Norbyprofilen    Hus i Norby


 

Norbyprofilen mars 2008:

C-G Velin

 

Namn: C-G Velin 

Aktuell som: Ordförande i Valsätra Egnahems- och Fruktodlareförening

Bor på: Nya Valsätravägen

 

 

Hej C-G! Vad är egentligen Valsätra Egnahems- och Fruktodlareförening?

Det är villaföreningen för alla i Norby som bor i området mellan Norbyvägen, Vårdsätravägen och Tallbacksvägen, samt för dem som bor i Lugnet och gamla Malmaområdet. Namnet kommer sig av att den här delen av Norby tidigare hette Valsätra. Dessutom var fruktodling viktigt för hushållen förr, det kan man också se på namnet.
 

Vad är dina tankar om föreningen?

Vi ska ha fortsatt fokus på historik samt den utställning och information vi har över områdets alla fastigheter. Men jag tycker också att vi ska jobba för att få upp ett större intresse för trädgårdarna. Dessutom ska vi även fortsatt hålla koll på och påverka vad kommunen gör och tänker göra i området. Två gånger per år bör vi också locka med bra föreläsningar i för oss alla intressanta ämnen.
 

Hur länge har du varit ordförande?

Sedan februari 2007. Jag tog över efter Lotta Almgren som varit ordförande i fyra år.
 

Var bor du?

I ett äldre trähus på Nya Valsätravägen 1 B. Jag bor faktiskt i det hus som föreningens första ordförande byggde! Han hette Gunnar Bengtsson, och han och hans fru Klara var goda vänner med min farfar och farmor som bodde i Norra Gottsunda. Min pappa Erik (snart 96 år!) kommer ihåg att han varit på fest i huset när han var liten. Det ger en bra känsla i huset!
 

Har du bott länge i Norby?

Vi flyttade hit i mitten av 1970-talet, till ett hus på Tallbacksvägen 32 som nu är rivet. Sedan 1978 bor vi på nuvarande adress.
 

Familj?

Hustru Birgitta, och barnen Marcus, Hanna och Alexander, där enbart Alexander fortfarande bor hemma.
 

   

 

Trivs du i Norby?

Ja, det är ett lugnt område med nära till naturen och lagom avstånd till stan. Ett utmärkt läge när barnen var små. Vi har också trevliga grannar!
 

Vad skulle du vilja förbättra i Norby?

Jag tycker nog att vi skulle kunna ha en större gemensamhetskänsla och en större kunskap om området. Och så kunde vi ha vackrare trädgårdar!
 

Vad gör du när du inte är hemma i Norby?

Jag arbetar med försäljning av system för varuförsörjning och logistik. Och på fritiden tycker jag om att vara på landet (Singö) eller i skärgården med en skuta som jag är delägare i.
 

Till sist: Vad betyder C-G?

Claes-Göran. Men alla brukar säga C-G!
 

(Mars 2008)